24 Mart 2017 Cuma

BİLO

Memonun Bilo adında bir köpeği vardı. Bilo çoğu insandan daha akıllı idi. Hatta Memodan bile akıllıydı.küfür bilmez argo konuşmalara gereksiz laf etmez ama hep dinlerdi. Memo nereye o oraya. Nerete giderse giysin peşinden ayrılmaz sanki koruyucu meleğiydi. Otobüsle bir yere gitse gizlice binersanki onu şehirde korurdu. Bazen fark edilir otobüsten indirildiğinde sanki Memonun arkasından insan gibi inler ağlardı.
Bu kadar sevgi fazla idi. Nerde ise çok sevgi aşığı canından bezdirir gibiydi. Gece yarılarına kadar Bozlarda havlar nerdeyse bütün köyü uykusuz bırakırdı. Onun için insanlar boş durmayalım diye sevişir çoğununda bebosu olurdu. Her ailenin nufusu nerde ise ikiye katlandı. Nüfus patlaması yaşanıyordu. Bu Bilo dost mu yoksa düşman mı, diye insanlar düşünmeye başladı. Sevişmelerin sevmelere katkısı çok fazla, ama bu kadarıda fazla idi. Nerde ise Bozlar’daki insanlar bir deri bir kemiğe dönmüşlerdi. Ama evlatları beslemekten hem şişiyor hem de boy atıyorlardı. Hepsi şişmiş, kısa zamanda babayiğt olmuşlardı. Onlarda boş duracak hali yoktu herhalde komşu kızını çalılarda bayırda dağda ovada yazıda yakaladıkça türküler söyler, reyhan vererek gönlünü çalmaya çalışırlardı.

Bilo, Memo’nun evinin önüne küçükken gelip,boynunu bükmüş,Memeo’nun hayvan sever olduğunu hisstetmiş , bana bakarmısın demiş . Boyun bükmüş Memoda o zavallının halini görünce dayanamamış almış beslemiş . Ama bir nefes ararlığında Memo kıpırdasa Bilo hazır. Bazen evin önüne gelip kavga eden köpekler görünce Bilo ,uyanıyor evin etrafından uzaklaştırıyor. Tabi havlayınca bütün koyun köpekler sanki haberli gibi hep havlardı.

Birgün, Memo, Çağlayan Ceride taksi ile gittiğinde işini hallettiğinde bakıyor ki Bilo bakkal dükkanının önünde kısık yolunu takiple gelmiş . Ama bakkaldan sonra yol üçe ayrılmış artık farkedememiş. O akılla bakkalda beklemiş. Memo, işini hallettikten sonra bakıyor ki Bilo orda. Biloda Memoyu görünce deli oluyor sevinçinden çıldırıyor. Memoda hayvanın sedakatinden mahsunlaşıyorBiloyu kucağına alıp öpüyor.

Kızışma döneminde ise kendisi ufak tefek dünya tatlısı ama Maalesef, öbür iri köpekler fırsat vermiyor. Memoda komşunun dişi köpeği Meloşu onu alıyor. Ahıra yerleştiriyor. Biloya haber veriyor. Bilo bir seviniyor bir seviniyor yerinde duramıyor. İki aşığı başbaşa bırakıyor. Herhalde sabaha kadar birbirlerine aşk şarkıları söylemişlerdir diyerek komşusu ile gülüşüyorlar.

Belediye bazen kenarda köşede sokaktaki hayvanları bakım için toplamaya gelirdi. Memo, Bilo’yu hemen saklardı. Teslim etmezdi.
Memo, belediyeye kendimi teslim ederim, hanımı teslim ederim ama, Bilomu teslim etmem diyerek insanları güldürürdü.
Sahibini sahip çıkan bir köpekle insanın sadakati birleşmesi böyle Bir şey.