4 Ağustos 2017 Cuma

FIKRALAR-33 (10 KISA FIKRA)

HAMİLE KADIN

Hamile kadına karnında olan çocuğun kime benzemesini istediğini sordular. Hamile kadın vallahi dedi, babasına benzemesinde kime benzerse benzesin. Çünkü on beş sene sonra torun sahibi olmak istemiyorum.

YEMEK DAVETİ

Saat sekizde akşam yemeğine davetli olan misafir, ev sahibine yaklaşarak daveti için ricada bulundu. Bir saat yemeğin ertelenmesini istedi ve ekledi takma dişlerimi evde unutmuşumda!

KOLAY ÇARE

Arkadaşına sordu. Enflasyonla başa çıkmak için ne çare buldun? O da şöyle cevap verdi. En kolay olan çareyi yememekte buldum. Dedi.

ENFLASYONZADE

Doktor hastanın durumuna gözlüğünün üstünden baktı, hasta o kadar bitkin o kadar perişandı ki. Dayanamayarak beyim dedi, yoksa siz enflasyon zade misiniz? Hasta; hayır yalnızca enflasyon zadeyim.

HIRSIZIN ÇALDIĞI

Evine hırsız girmişti. Kendisine soru soran polise; “polis bey” dedi. Eve giren hırsız mutlaka bir kadındı, çünkü çaldığı her şey benim elbiselerim, aksesuarlarım ve makyaj malzemelerim olmuş. İyi ki kocamı

evde bırakmamışım, bana ait olduğu için onu da alıp götürecekti.

SOYGUNCU

Hâkim mahkemede soyguncuya sordu. Söyle bakalım, soygunları nasıl yapıyorsun? Soyguncu; çoğu zaman polis üniformasıyla dedi.

ÖYLE ALIŞMIŞ

Trafik polisi aşırı hızla giden arabanın önünü keserek durdu. Arabanın sahibi olan bayan sürücüye, neden bu kadar hızlı sürüyorsun? Bu kanunlara aykırıdır, size ceza keseceğim. Arabayı süren kadın ne günahım

var benim. Dedi. Bu arabayı bir türlü yavaşlatamıyorum. Daha önce bu araba bir yarışçıya ait olduğu için hızlı gitmeye alışmış. Dedi.

YUFKA İLE NE YAPILIR?

Hoca, talebesine yufkadan ne yapılır? Diye sordu. Talebe, börek yapılır hocam dedi. Başka ne yapılır dedi hoca. Yürekte yapılır dedi. Ananem babama her zaman yufka yüreklisin, der.

BİRİNCİ OLMUŞ

Hızlı fıkra yazanlar için bir yarışma düzenlenmiş. Biri iki dakika sürede bir fıkrayı yazıp başkana vermiş. Yarışmayı idare ededen başkan, fıkrayı gözden geçirdikten sonra fıkrayı yazan kişiye dönüp “beyim dedi”

bu sizin yazdığınız bilinen hasredin hoca fıkrası. Dedi. Yarışmacı; ben hızlı yazma yarışmasın da birinci olmuştum ya dedi. Kompozisyon da başka biri kazansın.

MERAK

Adamın biri düzenli olarak çarşıya gider bir file limon alır dönermiş. Nihayet limonu satan adam “ beyim” demiş. Herhalde siz limonatacı ya da lokantacı falansınız. Müşteri, “hayır” demiş. Ben yalnızca romatizmalı bir adamın, demiş.