21 Eylül 2018 Cuma

Eski ve küçük bir kasabada

Eski ve küçük bir kasabada haham ölür. Karısı çok kederlidir. Kasaba halkı tekrar evlenmesi gerektiğine karar verir. Fakat küçücük kasabada onunla evlenebilecek tek adam kasabanın kasabıdır. Zavallı dul kadın biraz hayal kırıklığına uğrar, çünkü kasap alim bir adam değildir ve herhangi bir okul bitirmemiştir. Tek başına kaldığından kabul eder ve evlenirler.
Evlendikten sonra. Cuma günü kadın Batağa (Mikvah- dinsel Yahudi banyosu) gidip yıkanır. Eve döner mumları yakmaya hazırlanır.
Kasap ona doğru eğilerek “Annem Hana, bana bataktan sonra mumları yakmadan önce seks yapmak iyidir” derdi. Seks yaparlar!
Kadın mumları yakar, kasap tekrar ona doğru eğilir, “Babam Şamuel bana mumları yaktıktan sonra seks yapmak iyidir” derdi. Tekrar seks yaparlar!
Dualarını ettikten sonra yatağa giderler, Uyandıkları zaman kasap: “Büyükannem Rivka Sinagoga gitmeden evvel seks yapmak iyidir” derdi. Ve seks yaparlar!
Bütün sabah boyunca dua ettikten sonra dinlenmek için eve gelirler. Kasap kadının kulağına “Büyükbabam Moşe duadan sonra seks yapmak iyidir “ derdi diye fısıldar. Yine Seks yaparlar!
Pazar günü alış verişe giderler kadın bir arkadaşı ile karşılaşır. Arkadaşı Yeni kocan nasıl? Diye sorar.
Kadın: Eh, alim bir adam değil, fakat harika bir aileden geliyor!