16 Haziran 2017 Cuma

FIKRALAR-12 (10 KISA FIKRA)

DANSTA

Dans ederlerken genç kız “baba” dedi. Senin kardeşin Mehmet bizim Fatoşla dans ediyor. Delikanlı güldü, Fatoşla dans eden Ahmet dedi. Çünkü Mehmet seninle burada dans eden dedi.

NE YAPMIŞ

Savcı ailenin talebi üzerine davalı olan delikanlıya sordu: kaçırdığın genç kıza ne yaptın? Dedi. Delikanlı önce onunla nikâhlandım sonra da ona bir kürk manto yaptım dedi.

NEREDEN BİLİYORMUŞ?

Genç kadın, sevgilisine beni karından daha çok sevdiğini nereden biliyorsun dedi. Sevgilisi, tabi ki biliyorum karım değilsin de ondan.

YALELLİ

Kaçırılan uçaktan indikten sonra içlerinden biri burası Arabistan diye bağırdı. Öbürü nereden anladın dedi. Diğeri, duymadınız mı arabın yalellini.

PARLIYORMUŞ

Şu kadınla konuşulmuyor diye arkadaşına dert yanıyordu. Laf söylediğin zaman hemen parlıyor. Arkadaşı: kusura bakmaya gelmez dedi. Benzini bolca kaçmış olacak kocası benzincidir de.

BULDOZER

Apartman komşularından biri sabahın erken saatinde yöneticinin buldozerle apartmanın bahçesine girdiğini görünce “hayrola” bu saatte buldozerle ne kaldıracaksınız diye sordu. Yönetici ne olacak dedi. Kapıcıyı yataktan kaldıracağım.

KADIN OLSAYMIŞ

Kadın hazırlanarak kocacığım dedi. Eğer güzellik uzmanı olsaydın ne düşünürdün? Ne yapardın? Dedi. Kocası: seni baştan aşağı yaratmayı denerdim dedi.

HAKARET

Arkadaşına başından geçen olayları anlatmaya başlamıştı. Sevgilimle geçen gün kavga edince “sen adi bir köpeksin” diye hakaret etti. Ben de onu ısırmayıp yüzüne bir tokat atarak adi olmadığımı kibar olduğumu ispatladım.

MOZAR MERAKLISI

Misafir ev sahibine evine geldiği zaman Mozart çalmaya bayılırım dedi. Ev sahibi onun piyano üzerinde duran Mozart heykelini çaldığını fark etti.

DADI

Dadı: birden bağırdı bu çocuğu artık kucağıma alamam. Çünkü beni annesi zannedip sürekli göğsümü ısırıyor.