11 Temmuz 2016 Pazartesi

Sevgili Mehmet Tezkan

Sevgili Mehmet Tezkan,

Hukukun siyasileştirildiği konusunda şüphelerim var biçiminde bir yazı yazmışsın.
Her halde yasal olarak sana da saldırılmasını istemiyorsundur ondandır.

Sen de adın gibi biliyorsun ki, özel sohbetlerinde, Atatürk ilke ve devrimlerinin düşmanı, ve Türkiyede din kuralları ile devlet yönetmek istediği için LAİKLİK kelimesini duyunca tüyleri diken diken olan, şu andaki hükümetin Adalet Bakanı, 1994 yılı Haziran ayında, kısa süren belediye başkanlığında, kendisine yardımcı olacak bir adamı başkanlık odası yanındaki masaya oturtmuştu. Adam her hali ile, şalvar, cübbe, gömlek, tavır ve kullandığı sözcükler ile SUUDİ ARABİSTANDAN YENİ İTHAL bir mollayı andırıyor idi.

Zaten, çevresine, belediye başkanı olarak görüşünü söylüyor idi. Bu görüntü bile, Adalet bakanının ülkede adaleti katletmeye yeminli olduğunu açıklamaya yeter de artar bile.

Ancak, bu yapılanlar, gözaltına almalar, Atatür Türkiyesi sevdalıları, Atatürk ilke ve devrimleri bekçileri için iyi derslerdir. Safları sıklaştırmak, Anayasa ile belirlenmiş, Türk Cumhuriyetini korumak ve kollamak. Ülkenin, hukuk devleti olarak kalmasını sağlamak için eylem ve çabaların savsaklamadan geliştirilmesini sağlamak konusunda, hükümetin hukuka, GUGUK davranışı ve saygısızlığı göstermesi iyidir.
Soğuk duş etkisi yapar ve uyuyanları da uyandırır.

Ben hiç bir endişe taşımıyorum. Bunlar başarıya ulaşamıyacak, uyutulmuş mikroplar gibi bize aşı etkisi yapacaktır.
Bu badirelerden, Atatürk ilke ve devrimlerinin bekçileri ve LAİKLER olarak her zamandan daha büyük başarılar ile TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ geleceğe taşıyacağız.

Kendine iyi bak. Bizler hep yanındayız. Her ülkenin tarihinde böyle küçük gel gitler olur. Bunlardan ders çıkarmasını biliriz.

Yapacağımız en akıllı iş bunları TARİHİN AKLINA YAZMAK GEREK. BUNUN İÇİN DE BELGELİ DÜZEN, BELGELİ ALIŞVERİŞ DÜZENİ GEREKİR.
BUNLARI YAPACAK OLAN DA BİZLERİZ.


Saygılarımla


MUSTAFA KEMAL ERGÜN
SARISAKAL
"Bilgi Sayar'cı"