11 Temmuz 2016 Pazartesi

AZİZ NESİN 11 yaşında hafızdı ,kur'anı ezbere biliyordu .

AZİZ NESİN 11 yaşında hafızdı ,kur'anı ezbere biliyordu .
Sağlam bir din eğitimi almıştı. 1935 'te Kuleli Askeri Lisesini, 1937'de Ankara'da Harp Okulunu bitirip asteğmen oldu. üsteğmen Rütbesindeyken “görev ve yetkisini kötüye kullandığı” suçlamasıyla askerlikten uzaklaştırıldı.
Çünkü ordu malzemesini bir köylüye vermişti . 12 Ağustos 1947’de 10 ay ağır hapis ve 3 ay 10 gün de Bursa’da “emniyet-i umumiye nezareti” altında bulundurulma cezasına çarptırıldı.Çok aç kaldı , Hatta Bursa'ya sürgüne gönderildiğinde geceleri çöp karıştırıp sebze meyve bulmaya çalıştığı zamanlar bile oldu .
Bir zaman geldi dünyanın en çok kazanan yazarları arasına girdi. Hiç çalmadı , hiç arabası olmadı . Şehirde bir minibüs ya da bir belediye otobüsünde görebilirdiniz . Yaşadığı süre içerisinde yüzlerce çocuğun yeme içme barınma giyinme okuma vs..vs.. tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde baktı .Bir vakıf kurdu ve halen devam etmektedir .. Onun yazdığı kitaplar sayesinde. Devletten destek almadan Oğlunun gemisi ya da yalısı yoktur .Yetiştirdiği çocuklara hiç bir şekilde tacizde bulunmamıştır.Mezarı vakfın bahçesindedir.Üstünde çocuklar oynasın diye yeri belli değildir. Ahlaken bitmiş insanların bunu anlama olasılığı da yoktur.
Ahmed Arif Sayfasından alıntıdır

(Sabahattin Ali Dünya Edebiyatı)