7 Temmuz 2017 Cuma

FIKRALAR-20 (10 KISA FIKRA)

TEMELE SORMUŞLAR

Temele sormuşlar bir kadınla evlenseydin önce ne yapardın? Temel: önce alt yapısının iyi olup olmadığına bakarım.

TEMEL ve AY

Temel bir gece bahçede otururken, gökyüzünde hilal şeklinde doğan aya seslenmiş. Sen çok güzel bir aysın ama benimle beraber baş başa kalsan da Türk bayrağı olamazsın. Çünkü ben yıldız değilim.

TEMELE SORU

Temele sormuşlar çocuğun büyüdüğü zaman ne yapacaksın? Temel şöyle cevap vermiş. Onu eşekbaşı yapmayı düşünüyorum. Çünkü beni evde herkes eşekbaşı yerine koyuyor. Çocuk her zaman babaya benzemeli.

TEMEL KAHVEDE

Temel bir gün kahvede arkadaşlarına beni bir süre görmezseniz meraklanmayın demiş. Ben başbakanlığa başbakanı görmeye gidiyorum demiş. Arkadaşları temele sen başbakanlıkta ne yapacaksın? Demişler. Temel, başbakanın başına bakacağım demiş.

TEMELE SORULAN

Temele kahvede sormuşlar temel demişler şu sahip bey denilen adamla neden aranı açtın? Temel: çünkü o adam bana sahip çıkmaya başlayınca bende tasmanın zincirini koparmak istedim. Aramızda açıklık filan yok yalnızca bir kopma var.

TEMEL ve KADIN

Temel kadının biri yaklaşıp temel der, seni dün gördüğümde gözün yeşildi bugün ise mavi. Temel şaşkın, şaşkın cevap verir. Onu bende unuttum lensi dün mü taktım bugün.

TEMELE SORMUŞLAR

Temele sormuşlar. Temel sen atımı daha çok seversin yoksa eşeği mi? Temelde ben en çok eşek oğlu eşeği severim demiş.

TEMELE YİNE SORMUŞLAR

Temle demişler hayvanın büyüğü deyince senin aklına ne geliyor. Temelde, ne gelecek damadım geliyor demiş.

TEMELE DEMİŞLER

Temele demişler hava bulutlanınca ne yaparsın? Temel tabii ki hemen şemsiyemi açarım demiş. Ya hava güneşlenirse, temel gene şemsiyemi açarım. Sen şemsiyeni ne zaman açmazsın? Temel, sapı kırıldığı zaman demiş.

LAVMAN

Hastanede dolaşırken kapının aralığından hademenin hasta ile ilişki de olduğunu gören başhemşire hademe odadan çıkınca onu yanına çağırıp sorar. İçerde az önce hemşire ile ne yapıyordun? Hademe: hiç efendim hastaya lavman yapıyordum. Hemşire hademeye dönerek şöyle der. Lavman sırasının ne zaman bana da geleceğini merak ettim de!