3 Temmuz 2017 Pazartesi

FIKRALAR-18 (10 KISA FIKRA)

ŞERİT DÜŞÜRME

Temel bir gün şerit düşürüyormuş. Tuvaletten karısına seslenmiş. “hanım” bana çabuk mezurayı getir demiş. Şeritlerin kaç metre olduklarını ölçeceğim.

HAYVANAT BAHÇESİNDE

Temel bir gün hayvanat bahçesini ziyaret etmeye gitmiş. Tam maymunları seyrederken maymuna bakıp “tanrı seni ne kadar çirkin yaratmış” demiş. Kaynanam tıpkı sana benziyor ama iyiki de ben benzememişim.

TEMEL KUMARDA

Temel bir gün kumarda para kazanınca arkadaşlarına içki ısmarlamış. Arkadaşları keyifle içkilerini içerlerken temel için, için demiş. Yarın eğer kumarda kaybedersem bu içkilerinizi burnunuzdan getirmeyi de bilirim.

TEMEL’İN KAYINPEDERİ

Temelin kayınpederi ağır hastalanınca doktor geldiği zaman, onun için çok az bir zamanı kalmış üç günden fazla yaşamaz demiş. Temel bunu duyunca keşke demiş, onun yerine annen hasta olsaymış. Hiç olmazsa yatak odamız kontrolden kurtulurdu.

TEMEL LOKANTADA

Temel lokantaya girer garson önüne sulu köfte getirir. Temel sulu köfteye kaşığını daldırdıktan sonra konuşur. Ey sulu köfte der, ben kendimi sulu bilirdim ama sen benden daha suluymuşsun der.

KADININ BİRİ

Kadının biri doktora giderek kontrol olur. Muayeneden sonra doktorlar, kadına sen üç aylık hamilesin derler. Kadın: nasıl olur kocam üç aydır askerde der. Doktor: hanım der, kocan arada yanına gelmedi mi? Kadın, kendi hiç gelmedi ama ara sıra haber yollamaya arkadaşlarını göndermişti.

UYUMUŞ

İki arkadaş buluşmuşlardı. Biraz sohbet ettikten sonra biri, diğerine “yahu” dedi. Bunca yıl görmeyeli neler yaptın dedi. Diğeri cevap verdi. “ne yapacağım” dedi. Evlenmeye karar verip çok yakışıklı uyanık biriyle evlenmeye karar verdim. Sonra da o açıkgözlü insan gözlerini bir daha açmamak üzere ebediyen uyudu.

ECZANEDE

Eczaneye giren muhterem bir kişi ilaç ister. Eczacı ilaçları ortaya çıkarır. Bu elli yaş için, şu altmış yaş için, sonraki yaşlar için de var der. Müşteri eczacıya dönerek, sen bana en son yaşlardan bir öncekini ver yaşın üstü de sana kalsın der.

YUFKA

Müşterinin biri bakkal dükkânına girerek bakkal çırağına ona yufka vermesini söyler. Çırak: ona kaç yufka diye sorar. Sonrada tezgâhın arkasına geçip yufka hazırlamaya başlar. Lakin aradan beş ila altı dakika geçer. Müşteri beklemekten sıkılır. Dükkândaki saate bakıp dükkân da dolaşmaya başlar. Yufkalar hala paket olup ortaya çıkmayınca patron dayanamayıp, çırağına seslenir. Oğlum nerede kaldın? Der. Müşteri senden sadece yufka istedi. Böreği yapıp getir demedi.

TEMEL FIKRASI

Temel bir gün bahçedeki bir ağacın altını kazarken aile dostlarından biri ona yaklaşıp “temel der” sen burada ne yapıp duruyorsun. Temel: ne yapacağım der. Babam Mehmetçik olmadan önce bu ağacın altına hazine gömdüğünü söylemişti. Onu arıyorum. Arkadaşı ona dönerek, zahmet etme der. Baban bunu sana söylemeden daha önce bana söylemişti. Bende hazineyi alıp başka bir yere nakletmiştim. Ama şimdi nereye naklettiğimi hatırlamıyorum.