25 Temmuz 2017 Salı

FIKRALAR-24 (10 KISA FIKRA)

TEMEL

Genç kız temele yaklaşıp “seni seviyorum” der. Senden ayrı yaşayamam her zaman birlikte olalım. Temel biraz düşünür, peki ama annen ne olacak? Onu ne yapacağım. Biraz önce aynı şeyleri oda söyledi de.

AVCI

Avcının biri her akşam eve gelirken elindeki yaban ördeğini karısın uzatıp, “bunu hizmetçiye ver temizlesin kızartsın” demiş. Hizmetçiden “peki” deyip hanımdan alıp pişirip masaya koymuş. Birkaç sabah hizmetçi kahvaltıya taze yumurta getirmeyince, evin hanımı merak edip tavuklar yumurtlamayı kestiler herhalde deyip kümese ineyim demiş. Lakin kümese yaklaşınca ne görsün! Yaban kazı kümesin içinde dolaşıp duruyor. Kümeste hiç tavuk kalmamış. Hanım bunu görünce, hizmetçiyi çağırmış. Buradaki tavuklara ne oldu? Diye sormuş. Sen gelen ördek ve kazları toplayıp tavukları pişirmişsin. Hizmetçi, ne yapayım! Demiş. Bir tanesini denedim düdüklüye sığmayınca kedi kapıp götürdü, bende çareyi bu yolda buldum

HERİFİN BİRİ

Herifin biri parkın havuzunda renk, renk balıkları görünce iştahı kabarmış canı balık çekmiş. Oltasını çıkarıp birkaç tane yakalayıp işine devam ederken uzaktaki park görevlisini elinde sopayla görünce yakaladığı balıkları hemen havuza geri bırakmış. Balıklar suyun yüzüne baygın bir şekilde çıkınca adam, foyasını saklayamayacağını anlamış. “ne o” demiş balıklara bekçiyi görünce bayıldınız mı?

ERKEK

Erkek karısına kızınca, “hayvan” diye bağırdı. Kadın buna üzülmüştü ama hiç sesini çıkarmadı. Biraz sonra kürkünü giyip kocasının kahvesini getirince, adam kızarak sen evde kürk giyecek kadar budalasın dedi.
Kadın bu söze dayanamadı ve cevap verdi. Hayvanlığa yakışabilmem için postumu tamamladım ama ayak adedim biraz noksan.

ADAMIN BİRİ

Adamın biri hafta başı gelince hemen yeni bir âşık bulur ona “seni seviyorum” diyerek ilanı aşk edermiş. Günün birinde onun bu durumunu görenlerden biri sormuş. Daha sen bir kadını sevmeden öbürünü sevmeye başlıyorsun! Hem her hafta başı başlıyorsun, hem de her hafta başı âşık değiştiriyorsun. Sen nebicim bir adamsın?
Adam: ya maalesef öyle oluyor, uzun zaman aynı insanın nazını çekecek hal kalmadı bende. Hafta başı haftalığımı alınca bir sinema parası ile kendime yeni bir âşık buluyorum. Bazen daha ismini bile ezberlemeden değişiyor. Haftalılar da 15 güne çıkınca ilişkilerimde uzun sürdü, adını dahi öğrendim. Galiba Nayimeydi.

HIRSLI KADIN

Hırsla şemsiyeyi kocasının kafasına indirince adam, “aman” dedi. Karıcığım evde yağmur falan yok hiçbir yerde de akmıyor. Lüzumsuz yere şemsiye kullanmanın ne anlamı var.

ANLAŞMAMAK

Arkadaşı sordu: evlendiğin gece karın soyununca ne yaptın? Dedi. Ne yapacağım! Derhal giyinip kapıyı çekerek sokağa fırladım.

AYRILMIŞ

Ahmet ten ayrıldıktan 3 ay sonra işimi kurup evlenmek üzereydim. Karşıma Nihat çıktı ve evlenmeme mani oldu. Şimdi hala bekliyorum. Nihat’ımı bekliyorsun? Hala işi neden uzattın? Yoo Nihat’ı çoktan terk ettim. Ama Asım iyiydi. Yeni karısından boşanıp dönmesi için bekliyorum.

FARA BENZİYOR MU?

Sevgilim gözlerimi tıpkı otomobil farına benzetiyor. Benimki ise otomobilin farlarını benim gözlerimi görebilmek için her zaman açık tutuyor.

ÖNCE

Evlenmeden önce bütçemizi yapalım dedik ve nişanlımı yanıma aldım. Tam o sıra makyaj konusuna gelince bana sordu. Ayda kaç kilo boya kullanıyorsun? Sen o kısmı boş bırak dedim. Makyajcıya sorarız, boya tartar terazi onda.