3 Ağustos 2016 Çarşamba

Kadınlar kendilerini güldüren erkekleri sever...

Kadınlar kendilerini seven erkekleri sever. Kadınlar kendilerine iyi davranan erkekleri sever. Kadınlar seksi erkekleri sever. Kadınlar neşeli erkekleri sever." Bu liste, böyle sonsuza kadar uzar gider. Aslında bilir misin, kadınlar sadece kahramanları sever. Bazen işten yorgun düşüp eve gelip uyuya kalırsın. Üşürsün de hani, uykuyla uyanıklık arasındaki o tatlı geçişte, üzerine bir battaniye almaya kalkamazsın.

İşte tam o anda, üzerine örtülen bir yelek bile olsa; o adam senin kahramanındır. Bazen dünyanın yükü ağır gelir, kaldıramazsın. Gözün ne yemek, ne çocuk görmek ister. İşte tam o anda, kapıdan içeri girip hiç söylenmeden dolaptaki tavuğu nefis bir yemek haline getiren adam, senin kahramanındır. Bazen dünyanın tüm denizlerindeki, tüm gemilerin aynı anda batar. Ailenden biri ölür. Evin yanar.

Ya da ne bileyim pişmiş tavuğun bile hak etmediği her şey senin başına geliverir. İşte tam o anda, bin ton ağırlığındaki başını yasladığın o sağlam omuz, senin kahramanındır. Öfkeden çıldırmak üzeresindir bazen. İş yerindeki yelloz, bankadaki kuyruk, restorandaki kötü yemek, park yerini işgal eden komşun, yıkanmamak için bin dereden su getiren veledin, hiçbir şeyden memnun olmayan patronun el ele tutuşup hayatını film setine çeviriverir. İşte tam o anda, alt dudağın sarkmışken ve tansiyonun 5'e düşmüşken hani; anlamsızca komik bir espri yapıp seni güldürebilen erkek, senin kahramanındır. İçin içine sığmadığı zamanlar yok mu?

Var elbet. Olmaz mı?

Bir neşe, bir delifişeklik hali, içindeki çığlık atan lunaparkı susturamazsın. İşte tam o anda, enerjini ruh emiciler gibi tüketmek yerine, senin mutluluk ülkene çıkmayı göze alan adam, senin kahramanındır. Elinden tutup barlarda sabahlayan, elinden tutup 2 kadeh rakıyı gözlerinin içine bakarak deviren. Elinden tutup bir daha hiç bırakmayan.

Buradan bakınca çok mu karışık?

Çok mu zor? Çok mu, taş taşıdım da yoruldum hali?

Ama hayat, ucuz kahramanlıklarla dolu. Ama gerçek kahramanlık parayla alınmayacak kadar pahalı. İçten gelecek kadar ucuz.. Yapması kolay, pahada ağır, yükte hafif bazı küçük kahramanlıklar. Tek şartı sevmek. Severek yapmak. Kendiliğinden. Öylesine. Bir anda. Tam o anda. Peçete istermiş gibi. Gözüne sokmazmış gibi. Yapıp da başına kakmazmış gibi. Her kadın büyük aşkını aradığı o yolda aslında küçücük bir kahraman arar. Kimisi yolun başında bulur. Kimisi, bulduğunu zorla kahraman yapar. Pek çok kadın kahraman bir babayla doğar. Ya da pek çok kadın babasına benzeyen o kahramanı ararken gözlerini yumar. Bu nedenle, bir kadının kahramanı olmak, hayatta hiç bir şeye değişilmez. Bir kadının kahramanı olmak, süsünüzden püsünüzden statünüzden hiç bir şey kaybettirmez. Bir kadının kahramanı olmayı başardığınızda, çocuğunuzun da kahramanı olursunuz, kendi hayatınızın da.

Bahar AKINCI