22 Haziran 2017 Perşembe

FIKRALAR-16 (10 KISA FIKRA)

NEDEN

Oturmuş konuşuyorlardı. Birisi ortaya bir laf attı:
- Kedi ile köpek aynı bahçede yaşasalar neden geçinemezler?
İçlerinden biri:
- Tabi, dedi. Çünkü ikisi de aynı bahçede aynı yiyecekleri arıyorlar. Geçim davası.

GELİN

Kaynanası kapıdan girince sordu:
- Kızım akşama ne yemek yaptın?
Gelin düşünmeden cevaplamış:
- Lokantanın bu günki listesinde ne var, daha bilmiyorum.

İLAN-I AŞK

Uzun süre seyahat esnasın da delikanlı yanında oturan bayana yavaş, yavaş sokuldu. Sonra cesaretle ilanı aşk etmeye başladı. Sizi ilk istasyondan beri takip ediyorum. Her bakımdan sizi şahane buldum. Kalbimi açtığım için herhalde bana darılmadınız?
Bayan söylenenleri dinledi, dinledi ve cevap sırası ona gelmişti. Çok fazla konuştunuz ama henüz bir neticeye varmış sayılmazsınız! Açık konuşun, siz benim talibim misiniz? Zengin misiniz? Fakir misiniz? Haber verirseniz bende işlerimi ona göre tanzim ederim. Zira bu seyahat sonu kocamdan boşanmak için mahkemem var halen kararsız durumdayım.

DERSTE

Talebe derse girdiği zaman öğretmen, uzun kemikleri anlatıp ders veriyordu. Derse geç giren talebe öğretmenin gözüne çarpınca ona sordu. Çocuğum dedi. Derse neden geç kaldın? Talebe önce yutkundu, sonra da çabucak cevabını verdi. Şey dedi, yolda uzun kemiğin biri arıza yapınca yol mecburen uzun sürdü.

ALIŞMIŞ

Her hafta çiçek getirdiği nişanlısına bir gün çiçek bulamayınca şeker getirdi. Genç kız şekerleri alınca alışkanlıktan vazoya doğru yürüdü. Erkek, hayretle o şekerleri vazoya mı koyacaksın? Kız, elim alışmış da kutudakileri de ç,çek sanmıştım.

ÖĞRETMEN

Öğretmen talebenin birine, senin adın ne? Diye sordu. Talebe Ali dedi. Öbür çocuğa ya senin adın ne? Talebe Veli dedi. Üçüncüye sorunca o da deli dedi. Öğretmen şaşırdı bu ikisinin adı iyide üçüncüsününkine hiç aklım ermedi dedi.
Çocuk bu lafın üzerine atıldı. Benim babam bana ders çalıştırırken aklım bir şeye ermediği zaman bana bu lafı söylerde!

KİM HAKLI

Sokaktan geçenlerin çığlıkları ile rahatı kaçmış eve kendini zor atıp başını dinlemek isteyen hoca. Kendisine kapıyı açan karısının kolunu simsiyah çürükle görünce hiddetli bir şekilde sordu. Sen bugün umumi bir yere mi gittin? Kolundaki bu çürükler ne? Anlayamadım. Kadın: kocacığım dedi. Bindiğim otobüs beni yanlışlıkla genel müdürlüğün önünde bıraktı da.

KANSIZ KALMIŞ

Doktor muayenehaneden sonra hastasına dönerek, siz biraz fazla kansız kalmışsınız dedi. Bu kansızlığın sebebini araştırıp bulmamız gerekiyor dedi. Hasta, “aman doktor” dedi. Sebebi gayet basit karımla sık, sık kavga ederiz, her kavga sırasında o sert bir müdahale ile mutlaka benim bir tarafımı yaralayıp oldukça kan akıtır.

KAFASI BOMBOŞ

Sokakta iki kız buluşarak yürümeye başladılar. Biri diğerine “soma” dedi. Dün sokakta bir adamla karşılaştım. Kendisi hoş mu hoş kafası da boştu. Diğeri, peki ama kafası niçin boş? Öbürü cevap verdi. Eğer gittiğimiz yerde sandalyemi koymak için nasıl yer bulurdum?

BEYGİR GÜCÜ

Biri diğerine sordu. Marselin arabası kaç beygir gücünde dedi. Diğeri gördüğüme göre iki atlı onun için iki beygir gücünde dedi.