15 Eylül 2017 Cuma

FIKRALAR-48 (10 KISA FIKRA)

GEÇENLERDE

Geçenlerde kaynanamı alıp bir arkadaşıma gidelim dedim. Neyse evin kapısın çaldım kapı açıldı, içeri girdik. Kapıyı açan bize ev sahibi hasta yatıyor dedi. Kaynanam önden girdi. Ben pardösümü asıp hal hatır sorana kadar beş dakika geçti. Çıktık yuları baktık bir gürültü var. Ne oldu belli değil! Hasta öldü mü? Bayıldı mı? Anlayamadım. Arkadaş atıldı hasta kaynananı görünce bayıldı. Dedi. Azrail zannetti korkudan olacak. Dedim yine ucuz atlatmış, benim karım onu karşısında sürekli görmekten öldü. Ben bu yüzden bekâr kaldım.

MÜELLİF

Müellife sormuşlar. Bu ara yazılarınızı neden kafesin içinde yazıyorsunuz? Müellif ne yapayım demiş. Zayıflık bana hiç yakışmadı kendimi aynaya baktığım zaman, maymuna benzettiğim için yerime oturmak istedim de.

ZENGİNLER

Zenginler hep bir arda toplanmışlar koskocaman bir pastayı parçalara ayırıp yerken yanlarına fakir görünüm de bir çocuk yaklaştı. Zenginler hemen sordular. Senin burada ne işin var? Eğer canın pastadan çektiyse sana artandan veririz. Dışarı çık ve dışarıda bekle! Ben bu pastayı annem pişirdiği zaman tatmıştım. Beğendiğim için tarifini yazıp size getirdim. Belki sipariş verir pişirtirsiniz diye bekliyordum.

SON İSTEK

Adamın birini idam ederken ipini çekmeden sordular. Son isteğin nedir? Dediler. Adam düşündü, bir tabak patlıcan kebabı yemek dedi. Cellât ipi elinden bıraktı. Karısı koşup lokantaları aradılar sonunda bir tas ile karısı döndü. Cellâda tası verdi. Cellât, adama tası vererek kusura bakma! Dedi. Patlıcan kebabı yerine kabak kebabı bulabildik.

İLİŞKİ

Kadın, erkeğe bizim ilişkimizi kimse biliyor mu? Diye sordu. Erkek, vallahi eski karım biliyor ama yenisinin henüz haberi yok. Dedi.

SORU

Müessesenin müdürü nöbetçi doktora geceyi nerede geçirdin, rahat ettin mi? Diye sordu. Nöbetçi doktor, elbet rahattım dedi. Çünkü hastanın yatağında uyuyup kalmışım! Şikâyet edecek halim yok.

NELER DÜŞÜNÜRMÜŞ?

Pazar günü dinlenirken neler düşünürsün? Pazartesi günü patronda yiyeceğim paparayı çok düşünürüm.

SEVGİLİM

Sevgilim mavi, beni engin denizlere benzetiyor. Sıcak günlerde üzerime atılmaması için kırmızı giyinmeye karar verdim.

SOHBETLER

Gazetelerde yazılan Pazar sohbetlerini nasıl buluyorsunuz? Vallahi karımın tatsız olan sohbetlerinin tadını kaçırmaya kâfi gelecek kadar.

LOKANTADA

Lokantada müşteri garsona çıkıştı. Sen ne biçim garsonsun? Dedi. Yemek taze pişmiş güzel ama her çatalı yemeğe attığımda senin kılına rastlıyorum. Yoksa bıyık tıraşını tabakların içine mi yapıyorsun? Dedi. Garson: aman beyim iftira benim bıyığım falan yok ki! Sakalım bile daha çıkmadı. Ama patron ara sıra tıraş oluyor, demek ki mutfağa yakın yerde tıraş olmuş.