8 Eylül 2017 Cuma

FIKRALAR-45 (10 KISA FIKRA)

TEMEL FIKRASI

Temel bir gün bahçedeki bir ağacın altını kazarken aile dostlarından biri ona yaklaşıp “temel der” sen burada ne yapıp duruyorsun. Temel: ne yapacağım der. Babam Mehmetçik olmadan önce bu ağacın altına hazine gömdüğünü söylemişti. Onu arıyorum. Arkadaşı ona dönerek, zahmet etme der. Baban bunu sana söylemeden daha önce bana söylemişti. Bende hazineyi alıp başka bir yere nakletmiştim. Ama şimdi nereye naklettiğimi hatırlamıyorum.

NE GELMİŞ

Temel bir gün arkadaşları ile birlikte kahvede otururlar. Onu keyifsiz gören arkadaşları ona sorarlar. Temel neyin var böyle başına bir şey mi geldi?
Temel: daha ne gelsin der. Başıma dün akşam kaynanam geldi der.

NEDEN TOPALLIYORMUŞ?

Temele sormuşlar temel demişler neden topallıyorsun? Temel şöyle cevap vermiş, neden olacak ayağıma talih kuşu yerine talih kurşunu çarpıp geçti. Demiş.

TEMEL’İN SİGARASI
Temel demişler sen günde kaç paket sigara içiyorsun? Demişler. Temel: başkalarından bir paket kendimden ise dörtte bir paket içiyorum.

TEMEL HASTANEDE
Temel hastanenin kapısından telaşla içeri girer, önüne çıkan hemşireye hemşire hanım diye seslenir. Bu hastanenin başhekimi nerede diye sorar. Hemşire, başhekimi ne yapacaksınız? Diye sorar. Temel, başım çok ağrıyor da der.

TEMEL LOKANTADA
Temel lokantaya girip oturur. Garson: fırında makarna var getireyim mi? Der. Temel kabul eder. Az sonra temelin önüne makarna ile cacık gelir. Temel garsona seslenir. Makarnanın yanına yoğurdu cacık yapıp getirmişsin der. Ben cacığı sevmem. Sen al şu cacığı da tekrar yoğurt yapıp getiriver.

ÇAM SAKIZI

Temel sokakta bir koyun sürüsüne ve onu güden çobana rastlar. Çobana sorar. Sende çam sakızı var mı? Der. Eğer varsa bana armağan etsene. Zira dedeniz çam sakızı çoban armağanı olduğunu söyledi.

SOKAKTA

Temel sokakta yürürken bir anneyle erkek çocuğunun yanına yaklaşıp, çocuğun omzunda aslı olan kocaman boncuğu eli ile tutup baktıktan sonra çocuğun anasına seslenir. Hanımefendi bu çocuğun omzundaki hangi gözü çıkmışın gözüdür.

SİHİRBAZ

Temel bir gün bir yerde sihirbazı izler ve birdenbire yerinden kalkarak sahneye çıkar. Cebinden bir mendil çıkarıp sihirbazın gözlerini bağlayarak, şöyle der. Şimdiye kadar hep bizim gözümüzü bağladın sıra şimdi bize geldi der.

TEMEL ASKIDA
Temel bir gün ayağı alçıda koltuk değneği ile yürürken, tıpkı kendisi gibi koltuk değnekli ve ayağı alçılı olan fakire rastlar. Temel bakar dilencinin çanağı para ile dolu. Temel dilenciye yaklaşıp şöyle der. Sen benim aynımsın, ama bana kimse para vermiyor der. Benim hakkımı da sen kazanıyorsun.