31 Mart 2017 Cuma

6 Kısa Fıkra

ORUÇ

Biri diğerine hayat pahalılığı ile nasıl savaşıyorsun dedi. Öbürü çareyi oruç tutmakta buldum dedi. Hem ramazanı hem de 3 ayları sahura kalkmadan tutarak bütçemi ayarladım dedi.

AZ YEDE BİR UŞAK TUT

Seyahat sırasında iki kişi arkadaş olmuşlar, arkadaşlıklarını ilerletince de biri diğerine sürekli iş buyurmaya başlamış. Diğeri nezaketini koruyarak birkaç gün onun dediklerini yerine getirmiş. Lakin iş çığırından çıkınca diğeri onu dadısı gibi kullanmaya başlamış. Bunun üzerine kullanılan kişi isyan ederek, diğerine sormuş. Sen demiş çok mu yiyiyorsun yoksa az mı? Sana ne! Az yerim çok yerim yapacağın bir tabak fazla yemek çok mu geldi. Bu pişkinlik karşısındakinin asabına dokunmuş. Tabak yıkanmasa da olur kırılsa da kıymeti yok ama demiş, ben az yiyiyorum. Ben evde uşak tutacağım zaman hep az yerim de masraftan kısmış olurum. Eğer ev sahibi az yerse uşakta ondan görüp çok fazla yemez. İki tarafta kar etmiş olur. İnsanlar onun için “az yede bir uşak tut” demişler.

TELEVİZYONCU’DA

Yaşlıca bir zat televizyonunu alarak televizyon tamircisine gelir. Aman der, bu televizyonumu bir elden geçiriver zira çok kötü görüntü vermeye başladı. Artık yaşlandı ona bakıverde biraz gençleşsin daha güzel görüntü versin. Televizyon tamircisi televizyonu iyice elden geçirir. Televizyonun sahibine dönerek, beyim der görüntüsü gayet iyi siz derhal bir göz doktoruna gidip gözlerinize baktırın yaşlanan sizin gözleriniz.

ÇİNGENELER

Çingeneler bir araya toplanmışlar birbirleriyle yarış yapıyorlardı. Bir tanesi giyinip de met etmeye başlayınca öbürü hırslanıp ortaya çıktı ve soyundu. Senin yeni entarine benim yanık tenli olan göğüslü vücudumu ne erkekler ne kadınlar değişir a budala diye haykırdı.

NE ALMIŞ

Erkek çarşıdan gelen karısını ter soğutmak için yakasını açıp, açıp salladığını görünce: çarşıdan ne aldın karıcığım dedi. Kadın sana kravat aradım ama bulamadım, botlara baktım küçüktü. Kendime kombinezon, külot falan aldım. Erkek sutyen almadın mı? Diye sordu. Kadın: neden soruyorsun dedi. Almadım. Erkek: yakanı çok fazla açıyorsun da ondan dedi. Belki yeni sutyenini komşular görsünler diye heves etmişsindir dedi. Kadın: hiç fena düşünmüş sayılmasın ama bir aydır sutyensiz dolaşıyorum artık!

SOKAKTA

Sokakta külotunun düştüğünü gören çocuk kadını kovalayarak arkasından yakaladı. “hanım” dedi. Külotunuzu düşürmüşsünüz. Kadın pişkinlikle mersi dedi. Nerede buldunuz? Çocuk bir an durakladı. Tam sinemanın önünde buldum. Kadın, hayret dedi. Benim külotumun bağı ayakkabıcı da kopmuştu. Nasıl olur bir yanlışlık olmasın.