1 Ağustos 2017 Salı

FIKRALAR-28 (10 KISA FIKRA)

ÇİÇEK MERAKLISI

Çiçek meraklısı bir adam, çiçeklerini özenle yetiştirip sergileyip satıyormuş. Çevresinde bu yüzden ün yapmıştır. Bir gün kendisini tebrik etmeye gelen dostlarından biri; Merak ediyorum serginde en pahalı sattığınız çiçek hangisi? Diye sormuş. Adam: tabi ki karım demiş.

İYİLİK PERİSİ

Bindim gittim
O götürdü beni evime
Yedim ısıtıp
Isınmış olan aşımı
Arada kaşırım
Sıkıldığım zaman, elimle başımı
Düşünürüm de
Derim ara sıra
Vardır kâinatta
Rastlar bazen adama
Böyle iyiler, iyilikçiler
Derdi bilenler ve derman eli verenler.

NEDEN DÜŞMÜŞ?

Başı yarılmış hastanın başına pansuman yapan doktor sordu. Neden düştün dedi? Hasta üzüntü içinde cevap verdi. Çarşıda fiyatları devamlı takip ediyorum. Birden onlar merdivenle hızla çıkıp yükselince, benim başım döndü aşağı düştüm.

ÇARE NE?

Sevgilisinin her istediğini pahalı bulan erkeğe kızan kadın: O pahalı bu pahalı nede sem pahalı diyorsun. Bana ne pahalı değil söle de onu alayım. Adam, düşünüp uyku hapı der. Hapı içtin miydi rüyanda her şeye sahip olursun.

METEOROLOJİ

Seyahate çıkmak isteyen karı koca, metereoloji istasyonuna telefon açarak. Metereoloji istasyonu mu? Evet. Bugün evin kapısından kız mı çıktı erkek mi? Meraktayız. Yani hava nasıl olacak? İstasyon şefi: Şimdilik hiç kimse çıkmış değil! Kız da oğlan da izinliler, gittiler. Ama birazdan kapıdan ben çıkacağım havanın ne olacağı belli olmaz.

KONSERVE

Kadının biri evde kolay olsun diye sürekli konserve hazırlayıp, çocuğuna ve kocasına yediriyormuş. Kadın, günün birinde taze sebzeden yemek yapmış. Kocası ve çocuğu konserve yemeğe alışık oldukları için hemen fark etmişler. Çocuğu: Anne demiş. Bugün yemekte bir değişiklik var konserve falan mı pişirdin yoksa!

MONŞER

Ahbabına sorma monşer dedi. İki gaz sobası ile bütün evi ısıtabiliyorum. Diğeri, o halde bana ve karıma bir tek gaz sobası kâfi gelebilir. Zira karımın karnı her zaman için bir gaz deposu halindedir.

NASIL OLUR

İşlerin çok durgun olduğu bir mevsimde, arkadaşı gelip bürosunun yoğunluğundan bahseder. Diğeri bu duruma şaşırır. Yahu der! Nasıl olur? Biz boşluktan uyuyakalıp esneyip duruyoruz. Sakın bizim müşteriler de size kaçmış olmasın.

NE ARIYOR?

Evine misafirliğe gelenlerden birisi sürekli kapının dışına çıkıp ayakkabı değiştirip duruyormuş. Bunu gören ev sahibi: Durmadan ayakkabı değiştiriyorsun ayaklarından rahatsız mısın? Diye sormuş. Ayakkabıları deneyen hava çok yağmurlu pençeli bir tane arıyorum demiş. Bir süre geçtikten sonra kapıda yine o şahıs ayakkabı deniyor. Ev sahibi bir saatten beri deniyorsun bulamadın mı? Adam cevap vermiş; Sokağa çıkmak için uydurup hemen çıktım, şimdi eve girmek için temiz çamursuz olanını arıyorum da!

OYNATIYORMUŞ

Sevdiğim kadını elimde oynatmak en büyük zevkim oldu monşer. Diğeri kahkahalarla gülerek şöyle dedi. Demek ki senin sevdiğin o değil yoksa onunla oynamaktan ve oynatmaktan değil de yalnızca onu sevmekten zevk alırdın.