23 Eylül 2016 Cuma

Saat gecenin 3 ü telefon çalmıştır.

Teyo Pehlivan pek istemese de telefonu açar; - Ula bu saatte ne istirsen? kimsen? - Teyo ben Bülent. Bülent Ecevit. Teyo ocağına düştük. Kıbrıs çıkartması zor durumda. Ancak sen yardım edersin. - Haydaaa... ula Eco tarla patazlama zamanı nerden ahlıyan geldi Kıbrıs’a çahmah? Neyse dur ben baharım bi çaresiyne. Atlamış Teyo uçağına doğru Akdeniz. Bir bakmış bir grup uçak önünde... Basmış yetişmiş. Geçmiş en öndeki uçağın yanına, el etmiş pilota... Asılmışlar ikisi birden el frenlerine... Gaaarrrrrççç, durmuş uçaklar...


İndirmiş camı Teyo, pilotta indirmiş çıkışmış hemen; - Abi buyur bir şey mi vardı? - Ula nereye gidirsiz? - Amanın! Teyo pehlivan! Kıbrıs’a gidiyoruz Abicim, kusura bakma bulutlardan tanıyamadım seni, buyur bir emrin mi vardı? Sen nereye gidiyorsun? - Yoh, emrim yohtur. Bende Kıbrıs’a cidirem. Eco' ya söz vermişem. Alıp gelirıh inşallah Allah'ın izniynen. - Ohoo Teyo abi, sen Kıbrıs'a çıkıyorsan bizim ne işimiz var. Dönüyoruz çoçuklar! Der ve pilot uçakları geri çevirir. Teyo Pehlivan Kıbrıs'a çıkar. Ada huzura erer.


"ERZURUMLULUK: HAYSİYETLİLİKTİR, ERDEMLİLİKTİR. CESARETTİR, MERTLİKTİR; SAMİMİYETTİR, SADAKATTİR, VEFADIR; MÜKEMMEL AHLAKTIR; TÜKENMEZ BİR SEVGİ VE KARSIZ BİR SAYGIDIR. ERZURUM'LU OLAY VE FİKİRLERI ARAŞTIRIR; İNSANLARIN AYIPLARINI ASLA ARAŞTIRMAZ. ERZURUM'LU SÖYLENENE BAKAR, SATIR ARALARININ PEŞİNDE OLMAZ. MERTTİR AMA PATAVATSIZ DEĞİLDİR. CÖMERTTİR AMA MÜSRİF DEĞİLDİR. YÜREKLİDİR AMA SALDIRGAN DEĞİLDİR.SAMİMİDİR AMA AHMAK VE APTAL DEĞİLDİR. İNANÇLIDIR AMA YOBAZ DEĞİLDİR. HASILI ERZURUMLULUK."